Campanie Politia Dolj

Aici, www.politiaromana.ro, puteti gasi si alte sedii ale Politiei din Romania.

Vinovăţia şi relaţia de cuplu – motiv sa NU taci

Calitatea unei relaţii de cuplu implică pentru parteneri acceptarea armonizării propriei libertăţi cu experienţa raportării dincolo de „eu”, la „noi”. Chiar dacă relaţia este caracterizată de pasiune, toleranţă, egalitate şi comunicare între parteneri, experienţele de viaţă, pozitive sau negative, se vor răsfrânge asupra cuplului, uneori provocând dezacorduri şi tensiuni.

Atunci când violenţa apare în cuplu şi se manifestă sub orice formă, multe victime sunt învinovăţite de către agresori pentru faptul că nu au reuşit să menţină relaţia de cuplu „perfectă”. Fiind supuse presiunii puterii şi exercitării controlului de către agresori asupra lor, majoritatea victimelor îşi vor consuma energia în direcţia „împăcării”, „mulţumirii” şi „neprovocării” agresorului. Inconştient, prin acceptarea violenţei, victimele pot continua întreţinerea tulburărilor de relaţie, luptându-se cu vinovăţia, care este un mare duşman interior.

În asistenţa psihologică a unei victime a violenţei în familie se recomandă ca şi prioritate evaluarea acestei stări de auto-învinovăţire, pentru ca victimele să înţeleagă şi să îşi asume responsabilitatea doar pentru acţiunile sale şi nu pentru cele ale agresorului.

Advertisements
This entry was posted in Campanii and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Campanie Politia Dolj

  1. cornelia says:

    mama mea este batuta foarte des de tatal meu si nu stiu ce sa mai fac. acest cosmar a inceput de cand s-au cunoscut ei. eu si cu sora mea de 28 si 23 de ani nu stim ce sa facem sa se termine odata cosmaru. ea nu vrea sa apeleze la nimeni si mai ales la politie din cauza ca e amenintata cu moartea si ii e frica. dati-mi un sfat va rog. va multumesc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s